VЕКА  в списъка на световните лидери

Веднъж  в годината авторитетното икономическо издание  WirtschaftsWoсhe съвместно с учени от Университета  Санкт Гален изготвя списък на немските световни лидери – това са фирми от Германия, които в световен мащаб са номер едно в своята област. Сред 458 немски фирми от този списък  е и VЕКА AG , световен номер едно  в производството на пластмасови профилни системи за прозорци и врати.

За определянето на носителя на почетната титла световен лидер учените ползват строги критерии. Предпоставка е минимален годишен оборот от 50 млн. евро,  половината от който е постигнат на най-малко три континента. Освен това собствениците на фирмата трябва да са със седалище в Германия.

С оборот от 1,094 млн. евро (2018 г.),  реализиран 80%  в чужбина, VЕКА си гарантира първото място сред производителите на ПВЦ профили.

Клиентите на VЕКА по света печелят от съобразени с индивидуалните пазарни изисквания продукти и сервизни услуги. Стремежът на VЕКА  е не само да запази постигнатата позиция, но и да увеличи преднината. За това се разчита на  иновитивни решения, което намира потвърждение в развитието на повърхностите технологии, в областта на дигитализацията и автоматизацията на прозорците и в развитието на хибридната система VEKA  AluConnect.