VEKA експандира в Южна Америка

Вече 20 години VEKA AG е представена на пазара в Чили, а от десет години произвежда профили там.  Сега е предприета следващата стъпка – покупка на нов терен от 25.000 м2 с хале от 10.000 м2  и офисна сграда в северната част на Сантяго.

В полза на новата придобивка говори както близостта до настоящия завод, така и обстоятелството, че както новият терен, така и съществуващите там постройки, позволяват много възможности за по-нататъшно разширение.  Първоначалният етап на разширението предвижда преместването до края на годината на съществуващите екструдиращи  и фолирищи линии, както и смесителната инсталация, на новото място.  При положително развитие на пазара според очакванията,  новата производствена база има достатъчно капацитет да поеме минимум пет нови екструдиращи линии и необходимата складова площ.

Новият завод ще осигурява производството на профили и ще бъде логистичен център за целия южноамерикански и централноамерикански пазар. От тук ще се снабдяват с профили другите представителства в Южна Америка – Аржентина и Бразилия, както и останалите страни от региона чак до Мексико. И днес VЕКА е един от най-важните производители  на ПВЦ профили в Чили. С настоящата инвестиция водещият световен производител прави още една крачка напред в подкрепа на стратегията си да има водеща роля на всеки пазар.  Инвестицията в Чили ще повиши значително гъвкавоста и надеждността на чилийския завод, като го направи независим от вноса на профили. В момента 80 % от предлаганите профили се произвеждат в Чили, а останалите 20% идват от европейските и северноамериканските заводи на VЕКА. Целта е в бъдеще почти всичко необходимо за пазара да се произвежва на място





С придобивенето на нов терен в Чили VЕКА създава предпоставки за експанзия на южноамериканския и централноамериканския пазари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *