Плъзгаща врата с повдигане със сертификат RC2

Вратите с плъзгане и повдигане VEKAMOTION 82 и VEKAMOTION 82 MAX на VEKA отговарят на високите стандарти за защита от взлом. И двата варианта на системата са преминали успешно теста за клас на устойчивост RC2 в Института за прозоречни технологии в Розенхайм (ift).

С успешния тест RC2 VEKA допълва продуктовата фамилия VEKAMOTION 82 по отношение на пазарните изисквания за модерна плъзгаща система с повдигане. Сертификатът RC2, който се отнася за монтажни ситуации по схеми А и С, още веднъж доказва иновативната сила на системния производител от Зенденхорст.  Поради специалните характеристики на системата конструкторите на  VEKA трябваше да разработят собствени компоненти за сигурност, за да постигнат стандарта RC2. Тези компоненти се предлагат само от VEKA и са налични веднага. С повишената защита от взлом партньорите на VEKA имат още един аргумент пред собствениците на сгради и архитекти с високи изисквания за сигурност.

Специално разработени компоненти за сигурност

Поради малката широчина на крилото, безбариерния праг и различните уплътнителни детайли, използването на съществуващите елементи за сигурност не бе възможно.  Ето защо бе разработен защитен компонент за централната част, който предлага ефективна защита срещу изкъртване. В зоната на входа защитата от взлом се осигурява от компонентите за сигурност на производителя на обков. Допълнителна защита от взлом се гарантира от добавената стомана в централните уплътнителни лайстни- тя е напълно завинтена към крилото. Тъй като почти всички винтови съединения са скрити, видимите винтове са сведени до до минимум, което напълно запазва високото визуално качество на VEKAMOTION 82 и VEKAMOTION 82 MAX.

Разбира се, изключителните конструктивно-физически свойства на системата за плъзгащи се врати с повдигане  също остават непроменени. Например всички допълнителни компоненти, използвани за защита от взлом, са разположени извън областта на уплътняване и по този начин не оказват влияние върху херметичността.

Намаляване на видимата част от крилата с до 20%

VEKAMOTION 82 и VEKAMOTION 82 MAX вече поставиха стандарти на пазара със своя дизайн. В сравнение с предишните решения системата за плъзгащи се врати с повдигане  предлага широчина на крилото, намалена с до 20%. По-ниската пропорция на рамката позволява по-големи размери на остъкляването и по този начин напълно съответства на тенденцията за модерен изглед и светъл интериор. Този аспект е още по-силно изразен при варианта на конструкцията VEKAMOTION 82 MAX, при който профилите на рамката на фиксирания елемент са значително намалени. При този дизайн фиксираното крило има само вътрешна височина от 28 мм. В същото време профилът с широчина 82 мм, в който може да се постави троен стъклопакет с дебелина от 54 мм, постига отлични стойности на топлоизолация.

Висока съвместимост на системите, разнообразие на дизайна

Друго предимство за производителите е високото ниво на системна съвместимост: например, за реализиране на варианта на конструкцията VEKAMOTION 82 MAX са необходими само три допълнителни профила. За новия подов праг от PVC с две отделни камери за армирани, са достатъчни два отделни защитни профила , за да се получи стандартно решение или вариант без бариери. По отношение на дизайна технологията за повърхностна обработка VEKA SPECTRAL , както и алуминиевите капачки не оставят нещо желано неизпълнено.


 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *